CategoriesRecepty

Fricassé z křepelky

Postup přípravy

Křepelku naporcujeme, osolíme a opepříme. Pár růžiček květáku, brokolice, mrkev a řapíkatý celer spaříme ve vroucí osolené vodě. Stačí minutka a zeleninu přehodíme do studené vody, čímž si zachová čerstvou barvu.

V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a na něm orestujeme nasekanou šalotku. Přidáme kousky křepelky, zalijeme asi 1 dl brandy, necháme odpařit alkohol a přilijeme trošku vývaru. Omáčku necháme na mírném plamenu vařit. Na závěr přilijeme 1 dl smetany a vhodíme kousek másla. Omáčka dostane krémovitý nádech.

V rendlíku ohřejeme spařenou a nakrájenou zeleninu. Přecedíme k ní zredukovanou omáčku a vhodíme křepelku, naposledy prohřejeme a můžeme servírovat.

Zdroj: iPrima.cz – Teď vaří šéf!

Ingredience na 1 porci:

0.5 kskřepelky
podle chuti
sůl
brandy
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
smetana
mrkev
brokolice
květák
šalotka
rostlinný olej
řapíkatý celer
drůbeží vývar

Náš zdroj: https://www.vareni.cz/recepty/fricasse-z-krepelky/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *